9 مهارت مذاکره فروش برای برنده شدن در مذاکره

مهارت مذاکره یه ویژگی ذاتی و درونی نیست. مذاکره کننده حرفه‌ای با آزمون و خطا یاد میگیره که چه چیزی رو کجا استفاده کنه. به خاطر همین توی این مقاله 9 تا از مهم‌ترین مهارت‌های مذاکره کننده موفق رو آوردم تا بتونید با استفاده از اونها مذاکره بهتری داشته باشید.

9 مهارت مذاکره فروش برای برنده شدن در مذاکره

مهارت مذاکره یه ویژگی ذاتی و درونی نیست. مذاکره کننده حرفه‌ای با آزمون و خطا یاد میگیره که چه چیزی رو کجا استفاده کنه. به خاطر همین توی این مقاله 9 تا از مهم‌ترین مهارت‌های مذاکره کننده موفق رو آوردم تا بتونید با استفاده از اونها مذاکره بهتری داشته باشید.
مهارت های مذاکره فروش

برای اینکه خوب بفروشین، لازمه مذاکره کننده خوبی باشین. برای اینکار هم باید مهارت‌های مذاکره رو بدونین. تو این چند سالی که کار کردم، فروشنده‌های زیادی رو دیدم که هر کدوم به حدی تو کارشون موفق بودن. هر یک از این فروشنده‌ها مهارت‌های خاص خودشون رو داشتن. تو ادامه بهترین مهارت‌های مذاکره رو آوردم که خودم تو این چند سال دیدم و مطمئن هستم که بازدهی بالایی دارن. پس همراه من باشید.

 

مهارت‌های مذاکره

 

1. آمادگی داشته باشید

هیچ وقت بدون آگاهی و کورکورانه وارد مذاکره نشید. قبل از ورود به جلسه مذاکره لازمه بدونین کار، قدرت خرید، نقطه ضعف و نیاز مشتری چیه.

 

2. قیمت رو شفاف بیان کنید

تجربه نشون داده که قیمت تاثیر زیادی روی فروش داره. داده‌ها نشون داده که قیمت 12 برابر از سایر عناصر مهم‌تره. تو اوج معامله ممکنه به مشتری یه تخفیف 30 درصدی بدین و ممکنه حس برد کنین. ولی وقتی حساب و کتاب می‌کنین، می‌دونین چه بلایی سرتون اومده. بهتره تو معامله خودتون رو کنترل کنین تا بعدا پشیمون نشین. ارائه قیمت، تخفیف و خدمات محصول به صورت شفاف قبل مذاکره بهتون این امکان را می‌ده به توافقی سودمند ‌برسین.

 

3. بذارین اول مشتری حرف بزنه

بهتره اول مشتری حرف‌هاش رو بزنه و از نیازهاش بگه. بعد پیشنهادتون رو با توجه به نیاز مشتری ارائه بدین. لازمه به مشتری فرصت بدین که افکارش رو بگه.

 

4. تصمیم گیرنده حرف بزنید

خیلی از افراد و فروشندگان این اشتباه رو می‌کنن که با فردی به غیر از تصمیم گیرنده حرف می‌زنن. این کار فقط وقت و انرژی‌تون رو می‌گیره. یه بار لازمه با شخص تصمیم‌گیرنده حرف بزنین، بعد دوباره باید از نو با یه فرد دیگه مذاکره کنین تا یه چیز رو بفروشین.

 

5. درباره قیمت بیشتر صحبت کنین

همیشه برای جذب مشتری لازم نیست که بهش تخفیف بدین. جوری درباره محصول‌تون حرف بزنین که مشتری ارزشش رو درک کنه و با خودش بگه محصول‌تون ارزش خرید بالایی داره.

 

6. شنونده فعالی باشید

تو پروسه فروش همیشه سعی کنین که شنونده خوبی باشین. وقتی که خوب به مشتری گوش بدین، می‌دونین که مشتری به چی نیاز داره و چی‌ می‌خواد. وقتی خوب به مشتری گوش بدین، مشتری حس می‌کنه که خیلی براش مهم هستین.

 

7. سوالات خوب بپرسین

با پرسیدن سوالات می‌تونین مشتریان را بهتر بشناسین. ولی یادتون باشه که حتما سوالات باز بپرسین. این سوالات کمک‌تون می‌کنه مشتری رو بهتر بشناسین و باهاش راحت‌تر باشین.

 

8. صبور باشین

موقع معامله لازمه که صبر و تحمل داشته باشین. خیلی مهمه که گام به گام و با حوصله پیش برین. اگر تو مذاکره عجله کنین، احتمالا شکست می‌خورین.

 

9. به وقتش لازمه از معامله کناره گیری کنین

قرار نیست که همه مذاکرات به فروش ختم بشه، بعضی وقت‌ها لازمه که از معامله کناره گیری کنین و وقت و انرژی‌تون رو بیشتر صرف نکنین.

 

کلام آخر

در نهایت یادتون باشه مذاکره بجز خوندن مقاله و گوش دادن به سخنرانی حرفه ای ها نیاز به تمرین داره. بعد از خوندن این مقاله تمرین‌هاتون رو شروع کنید. قدم به قدم تک تک تکنیک‌هایی که اینجا گفتم رو توی کارتون استفاده کنید تا به سطح فروشی که خودتون میخواید برسید.