مذاکره فروش: هنر تبدیل مذاکرات به معاملات موفق

به عنوان یه فرد فعال توی بیزینس باید اول مذاکره کردن رو یاد بگیرید. حالا اگه فروشنده هستید که دیگه حتما باید اصول مذاکره فروش رو بلد باشید. بیایید چندتا نکته رو با هم بررسی کنیم و ببینیم چطور یه مذاکره‌کننده حرفه‌‌ای بشیم؟!

مذاکره فروش: هنر تبدیل مذاکرات به معاملات موفق

به عنوان یه فرد فعال توی بیزینس باید اول مذاکره کردن رو یاد بگیرید. حالا اگه فروشنده هستید که دیگه حتما باید اصول مذاکره فروش رو بلد باشید. بیایید چندتا نکته رو با هم بررسی کنیم و ببینیم چطور یه مذاکره‌کننده حرفه‌‌ای بشیم؟!
مذاکره فروش

مذاکره فروش، یک نوع هنر استراتژیکه که توی دنیای کسب‌وکار و بازاریابی خیلی حیاتیه، خیلی زیاد! برای یک فروشنده موفق، مذاکره فروش نقش کلیدی برای رسیدن به توافق و قراردادهای نتیجه بخش با مشتریان داره. توی این مقاله اصول مذاکره فروش و نکات مهم اون رو با هم بررسی میکنیم. ببینیم چطور یه مذاکره سخت رو به معامله برسونیم.

 

مفهوم مذاکره فروش

در واقع میشه گفت مذاکره کردن برای فروش، فرآیندی هست که در اون فروشنده و مشتری به صورت استراتژیک باهم شروع به بحث و مذاکره می‌کنن و هدف نهایی اونها رسیدن به توافقیه که توش هر دو طرف راضی باشن.

 

این فرآیند ممکنه بسته به وضعیت دو طرف مثل شرایط اقتصادی یا انتظارات مختلف، یکی از پیچیده ترین و سخت ترین مراحل برای کارشناس‌های فروش توی همه حوزه‌ها باشه. کارشناس‌های فروش املاک این موضوع رو خیلی خوب درک می‌کنن!

 

اصول مذاکره فروش موفق

شما برای اینکه بتونید مذاکره موفق و سازنده‌ای داشته باشید، باید یک‌سری اصول و قواعد مذاکره رو بلد باشید. تو ادامه چند مورد از این اصول رو باهم بررسی می‌کنیم.

 

1. تمرین در شرایط سخت

درست مثل ورزشکارانی که توی شرایط سخت تمرین می‌کنن، فروشنده‌ها هم باید در شرایط مذاکره دشوار تمرین کنن. این تمرین‌ها به شما کمک می‌کنه تا برای بدترین شرایط مذاکره آماده بشید و بتونید با سخت ترین مشتری‌ها به توافق برسید.

 

2. جدا شدن از مشتریان بالقوه

درسته که ما در فروش تمام تلاشمون رو می‌کنیم که مشتری رو حفظ کنیم، ولی بعضی اوقات بهتره که بدونیم چه موقعی باید یک مشتری رو رها کنیم و به موقع درست این کار رو انجام بدیم. انجام این کار در بدترین شرایط هم کمک میکنه تا شانس بازگشت مشتری رو به طور کامل از دست ندیم.

 

3. غلبه بر مخالفت‌ و اختلاف‌ها

اختلاف و مخالفت طرفین با همدیگه توی معامله کاملا طبیعیه. چیزی که مهمه، اینه که به خوبی به این چالش‌ها غلبه کنید، از اونها بگذرید و به سمت نهایی شدن توافق حرکت کنید.

 

4. شناسایی نقاط ضعف شخصی

باید نقاط ضعف شخصی خودتون رو بشناسید و اونها رو تقویت کنید تا به نقاط قوت شما تبدیل بشن. مثلا ممکنه زود عصبی بشید، یا خیلی زود و بدون اینکه نیاز باشه به مشتری تخفیف بدید، این مشکلات باید سریع تر رفع بشن.

 

5. تمرین با مشتریان دشوار

مذاکره با مشتری‌هایی که مذاکره با اونها دشواره، می‌تونه خیلی براتون مفید باشه به شما تجربه ارزشمندی بده تا برای مشتری‌های دشوار بعدی، آمادگی داشته باشید.

 

6. انواع مذاکره فروش رو بشناسید

مذاکره فروش به سه نوع تقسیم می‌شن:

  • برد- باخت (یک طرف به قیمت باخت دیگری سود می‌بره)،
  • برد- برد (هر دو طرف سود می‌برن)
  • و چانه زنی با برد دو طرف (هر دو طرف با یکسری توافقات سود می‌برن)

 

انتخاب نوع مذاکره بستگی به شرایط و اهداف شما دارد.

 

نتیجه‌گیری

مهارت مذاکره فروش، آموختنی هستش و با تمرین و تسلط به اصول اون، می‌تونید شانس رسیدن به معاملات موفق رو چند برابر کنید. همچنین، درک انواع مذاکره و تنظیم استراتژی‌های مناسب، کمک می‌کنه تا به توافقاتی دست پیدا کنید که همه طرفین توی اون راضی باشن. بنابراین به عنوان یک فروشنده موفق، مذاکره فروش رو به عنوان یکی از ابزارهای اصلی خودتون در دنیای کسب‌وکار مدرن بشناسید.