تصور کنین که فروشتون رو با یادگیری چند روش جدید چند برابر کردن، چه حسی داره. این روشها، مهارتهای فروش هستن. برای اینکه هر کاری کنین یه سری مهارت لازمه تا موفق بشید. فروشندگی هم همینه یه سری مهارت خاص میخواد. شما شایستگی این رو دارین که فروش خوبی داشته باشین. اگه برای رسیدن به چیزی که شایستگیش رو دارین یعنی فروش بیشتر تلاش میکنین. اما چطور؟
بیایید ببینیم به عنوان یک عضو تیم فروش حرفهای چه مهارتهایی رو باید یاد بگیرید!؟
مهارتهای فروش
مهمتر از همه اینکه یه فروشنده موفق باید بتونه که با دیگران مشارکت مثبتی داشته باشه و باهاشون ارتباط بلندمدت و دوستانهای بسازه. بعد از اینکه از سد ارتباط گذشتید باید روی مهارتهای زیر کارکنید:
مدیریت زمان
جامعه فکر میکنه که مهمترین چیز تو زندگی پوله. مدیران بیزنسها همین فکر رو دارن. ولی چیزی که از مهمتر از پول است زمانه. از مهمترین مهارتهای تیم فروش اینه که بتونه زمان رو مدیریت کنه. این کار بازدهی کار رو بالا میبره، هزینهها رو کم میکنه و محیط مناسب برای عملکرد بالا ایجاد میکنه.
تفکر انتقادی و حل مشکل
اگه یه سیبستم چندین ترابایتی با جستجوگری سریع تو ذهنتونه و همه اطلاعات مربوط به کارتون رو دارین. ولی این مهارت رو ندارین باید بهتون بگم که متاسفانه موفق نمیشین. با استفاده از تفکر انتقادی اطلاعات رو پردازش کنین. پردازش اطلاعات بهتون کمک میکنه اطلاعات مفید باشن. تفکر حل مشکل باعث میشه درجا نزنین و زود پا پس نکشین.
همکاری
ویژگی موفقترین تیم فروش دنیا به نظرتون چیه؟ کار تیمی. آنها هیچ وقت به تنهایی کار نمیکنن و همه توانایی کار تیمی رو دارن. فروشندگان لازمه توانایی همسویی اهداف شخصی، گردش کار و برنامه زمانی با دیگران رو تقویت کنن. تو تیمهای فروش موفق دنیا اینجوریه که یک برنامه دارن و هر کس تو آن برنامه یک نقش داره.
بیشتر این نقشهای برای موفقیت به هم وابسته هستن. همه نقشها که به خوبی انجام شن اونوقت تیم فروش به هدفش میرسه. یعنی کار همه به هم وابسته است. بدون کار گروهی مشخصه که به هدفشون نمیرسن. از سوی دیگر همکاری تیم فروش و خدمات مشتری موفقیت بخش فروش رو تقویت میکنه.
دانش محصول
به نظرتون میشه چیزی رو بفروشین که نمیشناسین؟ چجوری میخواین مزایا و ویژگیهایش رو بگین؟ نقاط ضعفش رو چجوری میگین؟ مشتری دنبال محصولیه که بتونه نیازش رو برطرف کنه اگه ندودنین محصولتون به چه درد میخوره چجوری میتونین نیاز مشتری رو حل کنین؟ لازمه دانش فنیتون رو به مشتری نشون بدین.
اعتماد به محصول
وقتی که با ترس و صدای خاصی محصولتون رو معرفی کنین مشتری چه فکری میکنه؟ با خودش میگه این خودش هم به محصولش اعتماد نداره، بعدش توقع داره من ازش بخرم. خب نمیشه. باید به محصولتون اعتماد داشته باشین که چه کارهایی رو انجام میده. این نیاز به یکی از مهمترین مهارت های فروش یعنی دانش محصول داره. مثلا بگین که خودتون بخرین تا نتیجهش رو ببینین. این اعتماد به محصولتون رو به مشتری نشون میده.
خب اینها چند تا از مهمترین مهارتهای فروش بود. خیلی از مهارتهای کارشناس فروش برای تیم فروش هم لازمه برای همین بهتون توصیه میکنیم مقاله مهارتهای کارشناس فروش رو بخونین. مهارتهای دیگه ای هم وجود داره که تو زیر اومدن:
- دانش قوی درباره نرمافزارهای رایج تجاری و توانمندسازی فروش
- ارتباطات تجاری
- تعامل با مشتری
- مدیریت و حل مشکل
- جستجوی فروش
- تعیین صلاحیت سرنخ
- مذاکره برای قرارداد
- بستن قرارداد
- دانش سیاسی
- بازاریابی ارجاعی
- جذب سرنخ
- انگیزه
- آموزش پذیری و استقبال از ایده های جدید
- سازگاری
- مسئولیت پذیری
- داستان سرایی
- هدف گرا
- روحیه
- اشتیاق
- همدلی
- گوش دادن فعال
کلام آخر
اما یادتون باشه مهارتهای تیم فروش زیاد هستن و برای اینکه یه تیم تو فروش موفق بشه به همهشون نیاز داره. اگه قراره یه فروشنده خوب و حرفه ای بشید، همین الان دست به کار بشین و دونه دونه این مهارتها رو توی خودتون تقویت کنین.