وقتی حرف از سیستم حقوق پورسانتی میشه، تقریباً همۀ افراد با تعریف و مفهوم این سیستم آشنا هستن. در این سیستم، فروشنده درصدی از مبلغ فروش رو به فروشندهها میده. با این حال، سیستم پورسانت فروش انواع مختلفی داره و کارفرما و کارمند بالاخره باید روی یک مدل پرداخت پورسانت پورسانت توافق کنن. اگه قصد دارید با مزایا و معایب پورسانت فروش بیشتر آشنا شید و 3 مدل سیستم پورسانتدهی اصلی رو بشناسید، این مقاله رو از دست ندید.
انواع سیستم حقوق پورسانتی
انواع مختلفی از حقوق پورسانتی وجود داره که اگه بخوایم 3 نوع رایجترش رو معرفی کنیم، باید اینها رو نام ببریم:
- حقوق پایه به اضافه پورسانت: این مدل رایجترین نوع حقوق پورسانتیه که کارمند یک حقوق ثابت دریافت میکنه و اضافه بر اون، درصدی از درآمد فروش رو هم داره.
- پورسانت مستقیم: در این سیستم، درآمد فروشنده فقط از طریق دریافت پورسانت هست.
- پورسانت باقیمانده: این مدل مخصوص فروشندههاییه که با مشتریهاشون حسابهای جاری دارن. یعنی با ادامۀ درآمدزاییِ هرکدوم از حسابها، از مشتریها پورسانت گرفته میشه.
مزایای پورسانت فروش
افزایش فروش
مزیت اصلی سیستم پورسانت فروش، انگیزه گرفتن فروشندههاست. پورسانت باعث میشه فروشندهها سختتر، مؤثرتر و کارآمدتر کار کنن.
پرداخت وابسته به درآمد
پورسانت فقط وقتی پرداخت میشه که فروشنده فروش داشته باشه. یعنی شرکتهایی که از سیستم پورسانتی استفاده میکنن، متحمل هزینهای نمیشن. همین موضوعه که باعث شده خیلی از شرکتها فقط با پورسانت مستقیم کار کنن.
ثبات
فروشندهها با دریافت پورسانت به سطح بالاتری از درآمد میرسن و این دستمزد بیشتر باعث میشه در کارشون ثبات و ماندگاری بیشتری داشته باشن.
معایب پورسانت فروش
پیچیدگی
سیستم حقوق پورسانتی پیچیدگی بیشتری نسبت به حقوق ثابت داره. چرا؟ چون اینجا شرکتها مجبورن هر دو جنبۀ حقوق و پورسانت رو مدیریت کنن. هر چقدر مدل پورسانتدهی خاصتر باشه، این پیچیدگی هم بیشتر میشه.
تاثیر محدود
اگه پورسانت پرداختی کم باشه، فروشندهها این نگرش رو پیدا میکنن که پرداخت پورسانت یک حرکت نمادینه. همین هم باعث میشه اون تاثیری که باید روی انگیزۀ فروشندهها نداشته باشه.
هزینههای غیرقابل پیشبینی
وقتی عملکرد درآمدی فروشنده قوی باشه، ممکنه شرکتها با هزینههای ناگهانی غافلگیر بشن. به عنوان یک مدیر فروش، توجه داشته باشید که اگه در کوتاهمدت پورسانت پرداخت کنید، اما برای مدت طولانی دریافتی زیادی نداشته باشید، ممکنه دخل و خرجتون با هم همخوانی نداشته باشه.
جمعبندی
اگر این مقاله رو به دقت خونده باشید، مطمئناً با مزایا و معایب پورسانت و البته سه مدل اصلی سیستم حقوق پورسانتی آشنا شدید. امیدواریم بعد از خوندن این مقاله، راحتتر بتونید درباره نحوه پرداخت حقوق و دستمزد کارمندانتون تصمیم بگیرید.