مدیریت منابع انسانی HRM چیست؟ ابزارهای HRM کدام‌اند؟

هر کسب‌وکاری نیاز به مدیریت منابع انسانی داره، چه 10 نفر کارمند باشن چه هزار نفر. چون کارمندهای شرکت نیاز دارن مشکلاتی که توی کار دارن رو با یه نفر درمیون بذارن. اما وظیفه این HRM واقعا چیه؟

مدیریت منابع انسانی HRM چیست؟ ابزارهای HRM کدام‌اند؟

هر کسب‌وکاری نیاز به مدیریت منابع انسانی داره، چه 10 نفر کارمند باشن چه هزار نفر. چون کارمندهای شرکت نیاز دارن مشکلاتی که توی کار دارن رو با یه نفر درمیون بذارن. اما وظیفه این HRM واقعا چیه؟
مدیریت منابع انسانی hrm

مدیریت منابع انسانی hrm در دنیای امروز دیگر به عنوان یک روش برخورد و دیدگاه ماشینی به کارکنان شناخته نمیشه. در دنیای امروز، به انسان‌ها به عنوان یک پدیده پیچیده و چند وجهی نگاه می‌شه. توی این مقاله، می‌خواهیم تعریف مدیریت منابع انسانی رو بررسی کنیم و به شما توضیح بدیم که چه چیزی مدیریت منابع انسانی رو تشکیل میده، مدیر منابع انسانی چه نقشی داره و چجوری با مدیریت صحیح کارکنان، سازمان خودمون رو بهبود بدیم. در آخر این مقاله میفهمید که توی کسب و کار خودتون چطور مدیریت منابع انسانی را تعریف کنید.

 

تعریف مدیریت منابع انسانی

کسی که مدیر منابع انسانی یک سازمان باشه، باید تمام مسئولیت‌های مربوط به مدیریت کارکنان یک سازمان رو به عهده بگیره. کار این بخش ممکنه از تدوین استراتژی‌ها و برنامه‌های مختلف، تا استخدام و اخراج کردن کارکنان، متنوع باشه.

 

چیزی که متاسفانه این روزا توی اکثر سازمان‌ها و مراکز می‌بینیم، اینه که فعالیت بخش منابع انسانی صرفا به استخدام کارکنان جدید محدود شده، همین مسئله هم باعث میشه که افراد، این بخش رو فقط به چشم یک واحد جذب نیرو ببینن.

 

اما این بخش وظایف خیلی زیادی داره که توی ادامه به برخی از اونها میپردازیم.

 

وظایف مدیریت منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی (human resources management) کارهای مختلفی توی سازمان انجام میده که بعضی از اونها شامل موارد زیر هستن:

 

1. جذب و استخدام نیروی جدید

جذب نیروی متخصص و مناسب یکی از چالش‌های اصلی منابع انسانی به شمار میره. مدیر منابع انسانی باید از بین صدها رزومه و گزینه مختلف، بهترین انتخاب رو برای شرکت انجام بده. برای این کار، مدیران منابع انسانی معیارهای مشخصی برای انتخاب کارکنان تعیین می‌کنن.

 

2. ارزیابی عملکرد کارکنان

احترام به تمامی کارکنان و جلوگیری از احساس تبعیض از اهمیت خیلی بالایی برخورداره. اگر کارکنان احساس کنن تقسیم حقوق و پاداش و یا مزایای شرکت به شکل غیرمنصفانه ای تقسیم میشه و یا ترتیب مشخصی برای ارزیابی عملکرد بقیه وجود نداره، انگیزه اونها برای ادامه همکاری با شما کاهش پیدا میکنه. بنابراین، مدیران منابع انسانی باید معیارها و پارامترهای منصفانه ای برای ارزیابی عملکرد کارکنان ایجاد کنن. حواستون باشه دچار سوگیری شناختی نشید.

 

3. تعیین مسیر پیشرفت پرسنل

کارکنان باید مسیرهای روشنی برای پیشرفت توی کار خودشون داشته باشن. مدیر منابع انسانی می‌تونه با تعیین مسیرهای توسعه و پیشرفت برای کارکنان، انگیزه اونها رو افزایش بده و به اونها کمک کنه تا به اهداف حرفه‌ای خودشون دست پیدا کنن.

 

نرم افزار مدیریت منابع انسانی

انجام وظایف متعدد این بخش باعث شده تا متخصصان مدیریت منابع انسانی برای انجام شدن راحت تر و سریع تر کارها، به استفاده از فناوری رو بیارن. در این راستا دو نرم افزار مختلف وجود داره که در ادامه بررسیشون می‌کنیم:

 

نرم‌افزار HRM

نرم افزار مدیریت منابع انسانی HRM طراحی شده تا وظایف اجرایی اصلی تیم منابع انسانی رو انجام بده. برای مثال، این سیستم ها به مدیران اجازه میدن تا فرایند استخدام رو آسونتر کنن، نیروی کار رو بهتر مدیریت کنن و بهره‌وری پرسنل رو افزایش بدن.

 

نرم‌افزار CRM

نرم‌افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) هم میتونه به عنوان یکی از ابزارهای مدیریت منابع انسانی در نظر گرفته بشه. این نرم‌افزارها اطلاعات مربوط به کارکنان و روابط اونها رو ثبت میکنن و می‌تونن در بهبود عملکرد و رصد کارکنان کمک کنن.

 

حقوق مدیر منابع انسانی

حالا که تصمیم گرفتید مدیر منابع انسانی بشید، به نظرتون حقوق یه مدیر چقدر باید باشه؟ طبق تحقیقاتی که ما از شرکت های مختلف انجام دادیم، حقوق میران منابع انسانی در دنیا چیزی بین 70 تا 100 هزار دلاره. توی ایران هم طبق آمار ایرانسلری، حداقل 15 میلیون تومان هر مدیر منابع انسانی دریافت می‌کنه و بسته به اندازه یه شرکت ممکنه این رقم به 20 یا 30 میلیون تومان هم برسه.

 

کلام آخر

اما یادتون باشه به عنوان یه مدیر منابع انسانی باید بتونید بهترین سطح ارتباط رو با کارمندهای یه شرکت داشته باشید. به درد دلهاشون گوش بدید و اگر از شرایط کاری شون شکایتی دارن، باید بتونید اون شرایط رو براشون بهتر کنید. اگر کسی لیافت ارتقا داره به مدیر عامل پیشنهادش رو بدید و هوای بچه های شرکتتون رو داشته باشید. بعد از همه اینها می‌تونید با خیال راحت منتظر رشد کسب‌وکار باشید (البته که عوامل زیادی توی این مورد دخالت دارن، اما از طرف کارمندها و انگیزه اونها برای ادامه فعالیت خیالتون راحت میشه)