بازاریاب کیست و چه وظایفی دارد؟

واژه بازاریاب چیست؟ بازاریابی یه شغله که شما بعنوان بازاریاب باید بتونید مهارت‌های مختلف و اتفاقا متضادی رو در خودتون پرورش بدید. بیایید ببینیم یه بازاریاب چه مسئولیت‌هایی به عهده داره.

بازاریاب کیست و چه وظایفی دارد؟

واژه بازاریاب چیست؟ بازاریابی یه شغله که شما بعنوان بازاریاب باید بتونید مهارت‌های مختلف و اتفاقا متضادی رو در خودتون پرورش بدید. بیایید ببینیم یه بازاریاب چه مسئولیت‌هایی به عهده داره.
بازاریاب چیست

بازاریابی یکی از حرفه‌های پردرآمد تو بازاره؛ ولی بازاریاب چیست؟ کیست؟ وظیفه‌ش چیه؟ برای تبدیل شدن به یه بازاریاب خوب باید چه مهارت‌هایی داشته باشیم؟ جواب همه‌ی این سوال‌ها رو توی این مقاله توضیح میدیم. بیایید از این سوال شروع کنیم که بازاریاب کیه؟

 

بازاریاب چیست؟

بازاریاب کسیه که محصولات یا خدمات یه شرکت رو معرفی می‌کنه، برای مشتری جذابش می‌کنه و کاری می‌کنه که مردم ترغیب بشن به خرید. یه بازاریاب باید بازار هدف رو بشناسه، مشتری رو درک کنه، استراتژی بازاریابی بچینه و کمک کنه شرکت هم بفروشه و هم تو ذهن مردم جا بیفته.

 

وظایف بازاریاب چیست؟

اگه بخوایم وظایف بازاریاب رو لیست کنیم 8 تا کار هست که بازاریاب یا مستقیما انجام میده یا در فرآیند اجرای اون تاثثیر داره.

 

جستجوی بازار

وظیفه اصلی هر بازاریاب، جستجوی بازاره. بازاریاب مسئول جستجوی بازارهای جدید، روند بازار و جمع آوری اطلاعاته و باید رویدادهای بازار رو زیر نظر داشته باشه و به دنبال بخش‌هایی باشه که پتانسیل سودآوری رو برای شرکت داره.

 

برقراری ارتباط با مشتریان

یکی دیگه از وظایف بازاریاب‌ها درک کردن مشتریه. وقتی که نتونین به خوبی مشتری رو درک کنین، نمی‌دونین برای تبلیغ و جذب مشتری باید از چه کاری استفاده کنین و روی چه چیزهایی مانور بدین. وقتی خواسته و نیاز مشتریان رو درک کنین، این کار برا‌تون خیلی راحت می‌شه.

 

توسعه استراتژی بازاریابی

بعد از شناخت بازار و مشتری، نوبت اینه که یه برنامه درست و حسابی برای جذب مخاطب بچینیم. این برنامه باید هم تاثیرگذار باشه، هم اجراشدنی.

 

وظیفه بازاریاب در تولید محصولات

بازاریابان نقش مستقیمی تو تولید محصول ندارن؛ ولی اطلاعات مفیدی به تیم‌ تولید می‌دن و بهشون می‌گن که مشتریان دنبال چه محصولاتی هستن، به چی نیاز دارن و محصول چطوری طراحی شه.

 

تبلیغات

یه بازاریاب باید محصولات رو توی بازار تبلیغ کنه تا مردم رو به سمت فروشگاه بکشونه. پس تبلیغات هم جز وظایف بازاریابه.

 

نقش بازاریاب در خرید مکرر

بازاریاب باید کاری کنه که یه فرد همیشه ازشون خرید کنه، مثلا با ارسال محتوای مناسب، به دست آوردن رضایت مشتری یا ساخت تجربه عالی.

 

روابط عمومی

از اونجایی که بازاریاب‌ها با مشتریان در ارتباط هستن، باید مهارت‌های ارتباطی خوبی داشته باشن.

 

وظیفه بازاریاب در توسعه بازار

یکی دیگه از وظایف بازاریابان پیداکردن بازارهای جدیده تا شرکت بتونه توی هر بازاری که قابلیت فروش داره، بفروشه.

 

مهارت‌های یک بازاریاب موفق

برای اینکه تو بازاریابی موفق بشید لازمه یک سری مهارت هم داشته باشین که اینجا میخوایم ببینیم مهارت‌های اصلی و اساسی بازاریاب چیه؟!

 

کنجکاوی

بازاریاب باید کنجکاو باشه تا هر چیزی که تو بازار اتفاق میفته رو بفهمه.

 

مهارت ارتباطی

بازاریاب باید مهارت ارتباطی خوبی داشته باشه تا بتونه به خوبی با مشتری تعامل کنه.

 

خلاقیت

خلاقیت به بازاریاب کمک می‌کنه بهترین کمپین تبلیغاتی رو اجرا کنه.

 

تحلیل

بازاریاب باید بتونه موقعیت‌های مختلف رو تحلیل و با توجه بهشون تصمیم بگیره.

 

روانشناسی

به عنوان یه بازاریاب حرفه‌ای باید بدونید که روانشناسی بازار کمک می‌کنه تاثیر بهتری روی افراد بگذارین.

 

چطور یه بازاریاب موثر باشیم؟

برای تبدیل شدن به یک بازاریاب موفق لازمه 3 تا کار رو بتونید به خوبی انجام بدید:

 

1. انتقال واضح ارزش به مشتریان هدف

یه بازاریاب خوب ارزش محصول یا خدمت رو به صورت واضح به مشتری می‌رسونه.

 

2. درک مردم

برای موفقیت تو این حرفه باید همه رو درک کنین تا بتونین یه تبلیغ و تعامل خوب داشته باشین.

 

3. پشتیبانی از مشتری

بازاریابی موفق می‌شه که مشتری بهش اعتماد داشته باشه و پشت مشتریان رو بگیره. این مفهوم مطمئنا متفاوت از مدیریت پشتیبانی مشتریان هست، اما کمی از این حوزه باید یاد بگیرید.

 

اما خب دقت کنید که به این سادگی ها هم نیست. هر کدوم از این موارد رو باید با دقت دنبال کنید. براشون استراتژی بپچینید و پشتکار داشته باشید.

 

کلام آخر

نکته نهایی اینه که بازاریاب مسئول همه چیز در رابطه با بازاریابیه و هدفش ارائه خدمات متنوع در یک زمانه. اگه می‌خواید یه بازاریاب موفق بشید؛ لازمه دنبال راه حل خلاقانه باشین تا روابط‌تون با مشتریان رو بهبود بدین. جدا از اون لازمه تکنیک‌های روانشناسی بازار رو بلد باشین و ازش استفاده کنین.