فرقی نمیکنه که تو یه شرکت بزرگ کار میکنین یا خودتون رو برای امتحانات دانشگاه و مدرسه آماده میکنین. در هر حال باید یه برنامه خوب داشته باشین تا به موفقیت برسین. ولی برنامه ریزی خوب، آسون نیست و برای همین افراد زیادی ازش دوری میکنن. ولی لازمه اینو بدونین تقریبا کل آدمای موفق یه برنامه خوب برای زندگیشون دارن. یکی از همین تکنیکهای مدیزیت زمان، برنامه ریزی به روش PRM هست که باعث میشه برنامهریزی خوبی داشته باشین. حالا این PRM چیه؟
PRM چیست؟
قبل از اینکه درباره این روش صحبت کنیم لازمه بدونیم که PRM مخفف چیه؟ این اصطلاح مخفف عبارت Rapid Planning Method هست که به معنی برنامه ریزی سریعه. این روش بهتون کمک میکنه با تمرکز روی اهداف روشن، اقدامات هدفمند و پیشرفت به سوی موفقیت، بهرهوریتون رو بیشتر کنین. این روش که توسط تونی رابینز معرفی شد بیشتر یه سیستم فکریه تا یه سیستم زمانی برنامه ریزی.
نحوه اجرای PRM
برای اجرای روش برنامه ریزی سریع لازمه از خودتون سه تا سوال بپرسین. بعد از جواب دادن به این سوالات همه چی براتون ساده میشه:
1. چی میخوایم؟
اول باید مشخص کنید هدفتون چیه و چی براتون مهمه. مثلا شما نمایندگی یه شرکت تولید یخچال دارین و برنامهتون اینه که روزی 20 تا یخچال تازه نصب کنین و 3 تا یخچال تعمیر کنین تا کار مشتری ها رو راه بندازین.
2. هدف چیه؟
لازمه کمی عمیقتر فکر کنین تا بفهمین چرا این کارها لازمه. مثلا اگه قراره نمایندگی تولید یخچال داشته باشید، شما این کار رو انجام میدین تا کار مشتریان رو راه بندازین، رضایتشون رو بالا ببرین و خودتون به درآمد بیشتری برسین.
3. چه کاری باید انجام بدم؟
اینجا باید اقدامات و ایدههایتون رو با نتایجتون مطابقت بدین. مثلا هیچ شرکتی تو یه شهر کوچک روزانه 20 نصب نداره؛ برای همین لازمه نمایندگی چندتا شرکت رو بگیرین و تبلیغ کنین.
چطور بهترین نتیجه رو از روش RPM بگیریم؟
افرادی که از این تکنیک استفاده کردن و میکنن از تاثیر مثبتش روی زندگیشون میگن. برای اینکه تاثیر این روش برنامهریزی رو به حداکثر برسونین لازمه به چند نکته توجه کنین:
1. نوشتن
انسان همیشه چندین کار همزمان برای انجام دادن داره، سازماندهی این کارها تو مغز باعث میشه استرس بگیرین و بازدهیتون کم بشه. برای حل این مشکل بهترین راه حل اینه که کارها رو روی کاغذ بنویسین.
2. فرآیند تکه تکه کردن
بعد از نوشتن کارها و جزئیات مربوط به اونها، لازمه وظایفتون رو به چند کار کوچکتر تقسیم کنین. این کار بهتون انگیزه میده و کارها رو براتون ساده میکنه. یادتون باشه که کارهای شخصی و شغلی رو از هم جدا کنین و توی هیچ کدومشون افراط نکنین.
3. ایجاد نمودار RPM
با ایجاد این نمودار میتونین انرژی و وقتتون رو روی نتایج مهمتر متمرکز کنین. اینکار برنامه ریزی رو براتون ساده میکنه و بهتون میگه چه کارهایی مهمتره.
4. ایجاد نقشهای سرگرم کننده و توانمند
سعی کنین نقشتون رو به جزئیات سرگرم کننده تقسیم کنین. این کار بهتون کمک میکنه از کارتون خسته نشید و انگیزه و انرژی بیشتری داشته باشین. در نهایت بازدهیتون بالا میره. جدا از اون میتونین کار رو برای کارمندهاتون لذت بخش کنین. مثلا باهاشون شوخی کنین یا بینشون یه مسابقه برگزار کنین و بهشون پاداش بدین. بهتره به نظرات کارمندانتون توجه کنین و افرادی رو استخدام کنین که به این کار علاقه دارن.
کلام آخر
نکته مهم اینه که برای موفقیت تو زندگی و کار لازمه که برنامه داشته باشین. تقریبا همهی آدمهای موفق یه برنامه موثر برای زندگی و کار دارن که به موفقیتشون کمک میکنه. یکی از بهترین تکنیکها برای برنامه ریزی PRM یا همون روش برنامه ریزی سریعه. این تکنیک بهتون کمک میکنه بین زندگی شخصی و کاریتون تعادل ایجاد کنین. یه روش برنامه ریزی که بتونید سریع و هدفمند کار کنید.
1. موثرترین تکنیکهای مدیریت زمان کدامها هستند؟
3. نمونه جدول برنامه ریزی کارهای روزانه افراد موفق
4. نرم افزارهای یادآوری و پیگیری کارهای روزانه
5. تکنیکهای مدیریت زمان در فروش
6. استراتژیهای مدیریت زمان در پروژههای متفاوت
7. برنامه ریزی به روش ایلان ماسک
8. قانون پارکینسون در مدیریت زمان
9. مدیریت زمان به روش آیزنهاور
10. تکنیک مدیریت زمان به روش GTD
11. قانون پارتو (20/80) در مدیریت زمان
12. قانون پومودرو در مدیریت زمان چیست؟
13. روش برنامهریزی سریع (RPM) برای مدیریت زمان
14. نکاتی از مدیریت زمان در کسبوکار برای کارآفرینها